De politie waarschuwt inwoners van Ossendrecht en omgeving om alert te zijn op Ierse bouwvakkers. De Engelssprekende klussers, vaak van Ierse afkomst, bieden werkzaamheden aan, waarbij mensen vooraf hoge bedragen moeten betalen. 

Nog voor de klus is geklaard, zijn de bouwvakkers echter met de noorderzon vertrokken. 

Een man uit Ossendrecht werd onlangs benaderd door Engelssprekende klussers, die hem benaderden met de vraag of hij asfalt van een bouwterrein wilde opkopen. De man vertrouwde het aanbod niet en deed daarom melding bij de politie.

Discussies

Die adviseert om niet in zee te gaan met Engelssprekende klussers. “In het verleden hebben dergelijke klusjesmannen vaak niet de afgesproken prestatie en kwaliteit geleverd. Ook ontstaan er achteraf regelmatig discussies over een te hoge rekening." 

Er is echter alleen sprake van een strafbaar feit, wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners opgelicht zijn. "In de overige gevallen gaat het dan om een civiel geschil”, waarschuwt de politie woensdag.

Wie toch gebruik wil maken van de klusdiensten, kan het beste vooraf een gespecificeerde offerte aanvragen en doet er daarnaast goed aan om de identiteit van de aanbieder goed te controleren.