In De Heen is vorige week gestart met een onderzoek naar de mobiele bereikbaarheid. Die laat behoorlijk te wensen overlaat voor de inwoners van het dorp.

Begin vorig jaar werd een antennemast geplaatst in Steenbergen, waardoor ook De Heen beter bereikbaar zou zijn voor providers.

Wim Pop, namens Stichting Leefbaarheid De Heen: “De providers hebben ons een rad voor de ogen gedraaid door met een hoop bombarie te vermelden dat de paal bij Steenbergen voor ons in De Heen de oplossing zou zijn”. 

Enquête

Het onderzoek naar de mobiele bereikbaarheid in De Heen is volgens Wim Pop, vicevoorzitter van stichting Leefbaarheid De Heen, afgelopen week begonnen. Inwoners van De Heen worden gevraagd om via een enquête door te geven welke provider zij gebruiken en hoeveel ‘streepjes’ ontvangst zij hebben op hun mobiele telefoon.

De inventarisatie is opgezet met de gemeente Steenbergen. “Wij zijn als dorp totaal niet interessant voor zo’n provider”, stelt Leefbaarheid De Heen. “De paal die is neergezet is niet gericht op De Heen, maar op de nieuwe A4. We zijn voor de gek gehouden, maar we hebben net zoveel recht op mobiele telefonie. Daar betalen we ook voor.”

Bezoekers

Volgens de vicevoorzitter draait het ook niet alleen om De Heen. Bezoekers van het recreatiegebied, de jachthaven of chalet-/campinggebruikers willen volgens hem gebruik maken van mobiele telefonie en internet op hun telefoon.

De stichting hoopt veel reacties te krijgen op de enquête. Ook worden inwoners opgeroepen te klagen bij de providers. “Immers, als er niet geklaagd wordt, zeggen de providers dat er niets aan de hand is!”