Raadslid Meino Dam van Lijst Linssen trekt opnieuw aan de bel over de in zijn ogen onveilige verkeerssituatie in de omgeving van de Van Konijnenburgweg en het winkelcentrum De Zeeland in Bergen op Zoom.

Dam uitte vorig jaar al zijn zorgen over de verkeerssituatie.

Verkeersbord

Hij maakte zich onder meer zorgen over fietsers en voetgangers die de oversteek maken over de drukke Van Konijnenburgweg en het feit dat er geen fiets- of voetpad is tussen de Van Konijnenburgweg en De Zeeland. De gemeente reageerde daarop door oversteekstrepen op het wegdek aan te brengen met het verkeersbord 'Let op, overstekende voetgangers.'

"Op zich een goede ontwikkeling, maar het wordt steeds drukker op die weg, omdat De Zeeland steeds meer bezoekers trekt", merkt Dam op. Hij pleit dan ook voor aanvullende maatregelen, bijvoorbeeld in de vorm van verkeerslichten.

Weg opnieuw aanpakken

Ook vraagt Dam opnieuw om de weg richting De Zeeland aan te pakken. "Voor voetgangers en fietsers is daar geen veilige plaats en automobilisten rijden gewoon tegen het verkeer in. Er is naar aanleiding van onze brief wel een extra verkeersbord geplaatst, maar ook dit blijkt niet afdoende", aldus Dam.