Er zit nog weinig schot in de ontwikkeling van de voormalige Boudewijn Groeve bij Ossendrecht.

Eigenaar Vestia en de gemeente Woensdrecht zijn nog altijd in onderhandeling over de invulling van het bijna tachtig hectare grote terrein.

Door het uitblijven van een akkoord blijft niet alleen de geplande woningbouw voorlopig nog uit, maar kan kan ook de koopovereenkomst met Natuurmonumenten nog niet afgewerkt worden.

Vestia zet momenteel in op een combinatie van woningbouw, natuurontwikkeling, recreatieve voorzieningen en een gemengde functie op de locatie van het voormalige herstellingsoord Dennenheuvel.

"We hebben bij de gemeente een plan ingediend voor 25 woningen, 25 woningen met een recreatieve functie, ontwikkeling van de natuur en een gemengde invulling voor de locatie Dennenheuvel, waarbij bijvoorbeeld een hotel mogelijk is", zegt Hanneke Klumpes, woordvoerster van Vestia.

Overleg

Gemeentewoordvoerder Jan Prop meldt dat er voor de zomervakantie nog een overleg is geweest met Vestia over de Boudewijn Groeve.

"In juli heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de gemeente, Vestia en Natuurmonumenten om uit de impasse te komen. Vestia heeft toegezegd met een nieuw plan te komen voor maximaal 25 woningen, maar kort daarna is de vakantieperiode begonnen. Wij wachten dus weer op een nieuwe zet van Vestia."

Natuurmonumenten

De impasse zorgt er niet alleen voor dat de woningbouw nog altijd in de wachtkamer zit, maar dat ook Natuurmonumenten niet vooruit kan met de aanpak van het terrein. De natuurvereniging sloot in maart vorig jaar een intentieovereenkomst met Vestia voor de aankoop van het natuurgedeelte van de voormalige steengroeve.

De daadwerkelijke overdracht kan echter pas plaatsvinden, wanneer Vestia groen licht heeft voor haar ontwikkelplan voor de Boudewijn Groeve. Wanneer dat zal gebeuren, valt volgens Klumpes niet te zeggen. "Eerst moeten we er met de gemeente uitkomen."

Lees verder op Weekblad De Bode