Bij een zogenaamde patsercontrole in Bergen op Zoom heeft de Belastingdienst ruim 24.000 euro en 14 in beslag genomen auto’s opgeleverd. 

De controle vond donderdag plaats op de Gagelboslaan 34 in Bergen op Zoom. Naast de Belastingdienst werkten ook financieel rechercheurs en het openbaar ministerie mee aan de controle met als doel om ‘onverklaarbaar en crimineel vermogen’ op te sporen en af te pakken.

Belastingschuld

In totaal werden 29 auto’s gecontroleerd. Dat leverde de instanties 19 'fiscale hits' op, waarbij de Belastingdienst 14 keer beslag legde op de bewuste auto. In 4 gevallen bleek de chauffeur een dermate hoge belastingsschuld te hebben, dat de auto direct werd weggetakeld. In totaal inde de Belastingdienst 12.623 euro aan belastingschulden.

Naheffing

Dat bedrag kan nog verder oplopen, omdat er tijdens de controle ook vier naheffingen zijn opgelegd aan bestuurders met een Nederlandse nationaliteit die reden in een auto met een buitenlands kenteken. Zij worden verweten op die manier de wegenbelasting en BPM te ontduiken. Drie bestuurders kregen een naheffing van gemiddeld 1500 euro, een vierde chauffeur moet zelfs 7000 euro betalen.

Tot slot konden de controleurs ook een 29-jarige Tholenaar aanhouden die in zijn busje een hoop materialen vervoerde die gebruikt kunnen worden voor de inrichting van een hennepkwekerij.