De Brabantse Wal heeft alles in huis om uitgeroepen te worden tot een Unesco Geopark. Dat benadrukte Willem de Weert, voorzitter van stichting Brabantse Wal, nog maar eens tijdens de presentatie van de tweede druk van het indrukwekkende boek ‘Ontdek de Brabantse Wal’. 

De eerste druk van het 400 pagina’s tellende naslagwerk was zo populair dat alle drieduizend exemplaren al weer enige tijd uitverkocht zijn. Daarom besloot de stichting opnieuw 1500 exemplaren uit te geven, waarbij gelijk de teksten en foto’s geactualiseerd zijn.

Zo is het Natuurpodium Brabantse Wal als nieuwe attractie opgenomen in het boek, evenals recreatiepoort Benedensas.

De ontwikkelingen bij Jagersrust, de restauratie van boerderij Hildernisse, de hernieuwde belangstelling voor de turf in het Halsters Laag, het bord met het stijgingspercentage op de Rijzendeweg, de Liberation Route en de ambitie om van de Brabantse Wal een Geopark van Unesco te maken verdienden eveneens en plaatsje in het boek.

“Met extra veel aandacht voor geologie vanwege onze ambities voor het Geopark”, voegde De Weert toe.

Trots

Hij overhandigde het eerste exemplaar van de tweede druk aan burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht. “Je merkt aan alles aan dit boek dat de makers en lezers trots zijn op de Brabantse Wal. Het boek is heel toegankelijk en tegelijkertijd enorm gedetailleerd, zonder dat het gaat vervelen", aldus De Weert.

"Je ziet aan de verschillen tussen de eerste en tweede druk dat we ons blijven ontwikkelen, met de ambitie om dit gebied op de erfgoedlijst van Unesco te krijgen. Het boek ‘Ontdek de Brabantse Wal’ smaakt naar meer en ik nodig iedereen dan ook uit om onze mooie Brabantse Wal te ontdekken.”