De kenmerkende onderdoorgang van het Tervoplein in Putte gaat deze week tegen de vlakte. Aannemer Fraanje is na de bouwvak begonnen met de eerste werkzaamheden aan de metamorfose van het verouderde winkelplein in het centrum van Putte.

De komende twee jaar zal het plein veranderen in een grote bouwput, maar door het werk in twee fasen uit te voeren blijven alle winkels gedurende de werkzaamheden bereikbaar.

Hoewel er aan de buitenkant nog niet veel zichtbaar is, is Fraanje al ruim een week geleden begonnen met de eerste sloopwerkzaamheden van een deel van het Tervoplein.

“Het gaat om het achterste magazijn en het achterste gedeelte van de Emté-supermarkt”, verklaart Albert Jan van de Breevaart van het aannemersbedrijf.

“Het gaat nu vooral om voorbereidende werkzaamheden, die niet zichtbaar zijn voor het publiek. Anders is dat als we beginnen aan de sloop van de onderdoorgang tussen de Antwerpsestraat en het Tervoplein, wat vermoedelijk deze week of anders begin volgende week gaat gebeuren”, kondigt hij aan.

Gedateerd

De sloop van de onderdoorgang zal het startsein zijn van een omvangrijke metamorfose van het Putse winkelhart. De bebouwing van het Tervoplein is al jaren gedateerd en de winkels zijn ook niet goed zichtbaar vanaf de Antwerpsestraat.

In het nieuwe Tervoplein komt daar verandering in door alle bebouwing aan de noordzijde, de kant van de Emté, te situeren. De supermarkt verhuist naar een grotere ruimte en krijgt naast zich zeven winkels, die hun etalages deels aan de Antwerpsestraat hebben.

Volgens Bogor Projectontwikkeling, dat het plein samen met Green Real Estate ontwikkelt, verhuizen alle ondernemers die nu op het Tervoplein gevestigd zijn naar de nieuwbouw.

Door de overzijde te slopen ontstaat een bredere toegang vanaf de Antwerpsestraat en krijgt het plein een meer open karakter.

Bovenop het nieuwe plein worden 25 appartementen gerealiseerd, die via Woningstichting Woensdrecht in de verhuur komen. Tot slot krijgt het plein er ook ruim veertig extra parkeerplaatsen bij.

Fasen

De werkzaamheden zullen ruim twee jaar duren. “Het is ons streven om de werkzaamheden eind 2017 af te ronden, zodat mensen hun kerstinkopen op het nieuwe Tervoplein kunnen doen”, zegt Van de Breevaart. 

Lees meer over de werkzaamheden op de site van De Bode