Voor de eerste keer wordt op zaterdag 5 september 2015 een halve marathon georganiseerd in de gemeente Tholen. Het evenement is een initiatief van inwoonster Margreet de Wolf die hiermee geld wil inzamelen voor goede doelen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om mee te doen: de 21 kilometer kan niet alleen hardlopend afgelegd worden, maar ook wandelend of in estafettevorm. Ook kan er zeven kilometer gewandeld worden. Zo is het voor iedereen mogelijk om een steentje bij te dragen.

Initiatiefneemster Margreet de Wolf werd eind november 2014 ernstig ziek. Na een week op de intensive care gelegen te hebben, werd bij haar de diagnose lymfklierkanker vastgesteld. Even werd gevreesd voor haar leven.

Goede conditie

Twee weken voor de diagnose werd vastgesteld liep ze zelf nog een halve marathon. “De artsen vertelden mij dat ik het had gehaald omdat ik in zo’n goede conditie was. Als ik niet had getraind voor de halve marathon de voorgaande maanden, was ik er nu waarschijnlijk niet meer geweest. Op een bepaalde manier heb ik mijn leven te danken aan het hardlopen.”

Goed doel

In januari zou Margreet de Wolf de halve marathon lopen in Thailand voor een goed doel, maar dat ging niet meer door. Haar man opperde om in de tweede helft van 2015 zelf een halve marathon te organiseren. “Zo kan mijn sportieve voorbereiding op een ander moment invulling krijgen.”

Wegens haar ziekte besloot ze om de inschrijfgelden te doneren aan twee goede doelen: Lymph&Co en het moeder-en-kind-programma van Compassion in Thailand. “Het eerste doel is Lymph&Co, een stichting opgezet door prins Bernhard jr. die een aantal jaar geleden ook lymfklierkanker kreeg. Met Lymf&Co hoopt hij geld in te zamelen voor meer onderzoek."

Het tweede doel is het Compassion project in Thailand waarmee kansarme kinderen ondersteund worden. Het is het doel waar Margreet zelf voor aan het trainen was.

Inschrijven

In totaal is er plaats voor 750 inschrijvers. “Uiteraard hopen we op zoveel mogelijk hardlopers.” Wie echter geen 21 kilometer kan hardlopen, kan er ook voor kiezen om de 21 kilometer te wandelen.

Daarnaast zijn er nog twee mogelijkheden om een steentje bij te dragen. Er kan in teamverband gelopen worden (drie personen) of men kan ervoor kiezen om zeven kilometer te wandelen. Start en finish zijn bij de Meulvliet, Zoekweg 8 in Tholen.