De bibliotheek in het gemeentehuis van Tholen is op vrijdag 28 augustus officieel geopend. De zogenaamde "Bieb in de buurt" is een bibliotheek die op de nieuwe stijl is ingericht.

Om de opening te vieren waren er verschillende lokale bedrijven, stichtingen en verenigingen aanwezig.

De opening werd verricht door Kees van Dis, de directeur van de Bibliotheek Oosterschelde en wethouder cultuur van de gemeente Tholen. De rest van de dag stond in het teken van de culturele markt, waarbij verschillende organisaties aanschoven. Zo was de Heemkundekring Stad en Lande van Tholen aanwezig, maar ook Kunstkamer Holland Huis Scherpenisse en Seniorweb Tholen.

Het personeel van de bibliotheek was aanwezig om vragen te beantwoorden of uitleg te geven. "Deze dag die weliswaar in het teken staat van de officiële opening van de Bieb in de buurt, moet veel meer betekenis hebben dan dat alleen."

Keerpunt

"De bibliotheken in de gemeente Tholen staan op een keerpunt wat betekent dat we een nieuwe koers moeten gaan varen. Samen met de organisaties die de samenleving verbinden willen we een positieve invloed hebben op de maatschappij met de Bibliotheek van de toekomst", aldus de organisatie.

De bibliotheek zoals die gevestigd zat in het Westerpoort College is per 1 juni gesloten. De gemeente is toen aan de slag gegaan om in alle negen kernen van de gemeente een "Bibliotheek in de Buurt" te realiseren.

Daar is echter wel geld voor nodig, zo’n 160.000 euro. Naast de buurtbibliotheken wordt er ook geld besteed aan het realiseren van de Bibliotheek op School. Sinds 1 juli is de bibliotheek voor de kern Tholen, althans voorlopig, in het atrium van het gemeentehuis al open.