Het aantal Whatsapp-alertgroepen in de gemeente Woensdrecht is in enkele maanden tijd enorm toegenomen.

Wat begon als een initiatief rond het Sint-Lucasplein in Hoogerheide en in het dorp Woensdrecht spreidt zich inmiddels als een olievlek uit over de rest van de wijken en dorpen.

Volgens initiatiefnemer Joost Hendriks is het uiteindelijk de bedoeling dat er in de hele gemeente een breed netwerk aan alertgroepen ontstaat. "Ossendrecht is na Woensdrecht en Hoogerheide de volgende kern die aan de beurt is", kondigt hij aan. 

Verdacht

Bij een Whatsapp-alertgroep houden buurtbewoners elkaar op de hoogte van verdachte personen of situaties in de wijk door informatie via de smartphone aan elkaar door te geven.

In het voorjaar nam Joost Hendriks als inwoner van het dorp Woensdrecht het initiatief om een breed netwerk van alertgroepen op te zetten in de gemeente Woensdrecht.

"Ik las toevallig in een tijdschrift over het initiatief en dacht: dat is echt iets voor onze gemeente. Samen met het buurtpreventieteam ben ik begonnen met een eerste groep rond het Sint-Lucasplein op te zetten", vertelt hij.

"Inmiddels zijn er al in zo’n twintig wijken Whatsapp-alertgroepen actief in heel Woensdrecht en een groot deel van Hoogerheide. We zitten nu al op bijna tweehonderd deelnemers", aldus Hendriks.

Lees meer over de Whatsapp-groep op Weekblad de Bode