Al enkele maanden wordt Ossendrecht opgeschrikt door kleine brandjes. Omdat de brandjes aan blijven houden, is een onderzoek ingesteld naar de oorzaken ervan. 

In totaal is de brandweer nu al zeventien keer uitgerukt voor brandjes in Ossendrecht. Of er ook echt een verband bestaat tussen al die brandjes, is volgens politiewoordvoerster Esther Boot nog niet met zekerheid te zeggen. “We weten nog niet of er sprake is van één dader of groepje daders, of dat er meerdere brandstichters actief zijn.”

Toch is er een grote lijn terug te vinden in de brandjes. Het gaat steeds om relatief kleine, brandbare objecten, zoals papiercontainers, coniferen, boomstammen en pallets.

"De schade blijft bij die objecten nog relatief beperkt, al zorgt iedere brand natuurlijk voor overlast. Maar soms gaat het ook om een houten schutting of houten schuurtje. Dan is de schade aanzienlijk groter", aldus Boot.

Surveillance

De politie en brandweer zijn de komende tijd extra alert op de brandjes. Er wordt momenteel extra gesurveilleerd in het dorp. Ook het buurtpreventieteam en de boswachters voeren hun rondes op. De politie vraagt daarnaast iedereen die iets verdachts ziet, dat direct te melden via 112.