Volgens wethouder Petra Lepolder van Steenbergen zit er meer "schwung" in de woningbouw.

"De crisis zit er een beetje doorheen. Uiteindelijk bereiken prijzen ook hun bodem en mensen willen toch weg van de bank van hun moeder", stelt de wethouder.

Zelf houdt ze regelmatig bij hoeveel huizen er te koop staan in de gemeente Steenbergen, maar ook welke huizen dat zijn en in welk prijssegment zij vallen.

Enige tijd geleden werd nog begonnen aan de bouw van zeven woningen aan de Westdam in Steenbergen. De plaats van het oude stadskantoor krijgt daarmee een nieuwe invulling. Maar dat is niet het enige project binnen de gemeente Steenbergen.

"We gaan geen grote projecten meer aan in Steenbergen, maar we kijken naar de bestaande woningvoorraad en we kijken wat daar een aanvulling op kan zijn."

Kwaliteit

Kleine projecten waarbij niet de kwantiteit, maar de kwaliteit voorop staat. "Samen met Maas-Jacobs, die werkzaam zijn aan de Westdam, kijken we ook naar het gedeelte tussen de Oostenlijke Havendijk en het Bastion. Daar zouden eerst vrije kavels komen, maar dat sloeg niet aan. Daarom gaan we nu kijken naar de mogelijkheid om twee-onder-éénkappers te bouwen."

Lees verder op Weekblad De Bode