Watersportvereniging De Schelde koopt het terrein en de opstallen aan de Vermuidenweg van de gemeente Bergen op Zoom. De vereniging huurt de locatie momenteel al van de gemeente.

Met de aankoop van de stalling- en reparatieplaats wil de vereniging in met name de wintermaanden veiligstellen. De aankoop staat volgens secretaris Ben Lebeau dan ook los van de ambities van De Schelde om te verhuizen naar een nieuwe locatie. 

"De aankoop van de Vermuidenweg moet vooral als strategische zet gezien worden", stelt Lebeau. "Waar de jachthaven in de toekomst ook komt te liggen, we behouden zo ook voor de lange termijn een plaats waar onze leden in de wintermaanden hun boten kunnen stallen."

Volgens de secretaris is er onder de leden veel vraag naar de winterstalling. "Voor onze leden is de winterperiode vaak de tijd om reparaties en onderhoud uit te voeren aan de boten. Dat doen ze graag op het vaste land. De aankoop is daarom vooral gericht op het terrein van de Vermuidenweg, al kopen we de opstallen er natuurlijk bij."

Verplaatsen

De watersportvereniging legt daarvoor een bedrag van 295.000 euro neer. Afgesproken is dat de gemeente de verwijdering van de oude steigers voor haar rekening neemt.

De steigers zijn aan het einde van hun levensduur. Zij zullen door De Schelde vervangen worden voor drijvende steigers, die op termijn kunnen meeverhuizen naar een nieuwe locatie voor de jachthaven.