Het wielerparcours Eneco Tour vertrekt en eindigt 13 augustus in Hoogerheide. “Deze tijdrit is echt weer een extra diamant op de kroon voor onze wielergemeente”, vertelt sportwethouder Hans de Waal.

De Waal nam vorig jaar zelf het initiatief om de tijdrit van de Eneco Tour naar de gemeente Woensdrecht te halen.

"Samen met Vic Huijgens (oud-wethouder sport in Woensdrecht) was ik bij de tijdrit van de Eneco Tour in Breda. Daar kwam zo’n groot media exposure bij kijken. Dat is echt iets voor Woensdrecht als dé wielergemeente. Ik heb de organisatie daar meteen aangesproken en drie weken later zaten ze al bij mij op kantoor", vertelt hij trots.

Route

De twintig beste wielerploegen van de wereld met een UCI World Tour licentie zullen aan de start verschijnen. Iedere renner legt het parcours van veertien kilometer individueel af. Om 13.30 uur start de eerste renner vanaf de Ossendrechtseweg in Hoogerheide om via Calfven/Ossendrecht de Oude Dijk op te fietsen. Via de Boompjesdijk (Oud-Hinkelenoorddijk) leidt het parcours naar Woensdrecht, waar de Rijzendeweg met een stijgingspercentage van vijf procent als echte kuitenbijter wacht. Via de Nederheide, Nieuweweg en Raadhuisstraat wordt de finish bij het gemeentehuis bereikt.

'Mooi beeld'

"Het liefst hadden we de tijdrit langs alle Woensdrechtse kernen laten lopen, maar dit was de maximale lengte voor het parcours. De renner en tv-kijker krijgen zo wel een mooi beeld van de gemeente Woensdrecht te zien met onze groene polders en de hoogteverschillen van de Brabantse Wal", aldus De Waal.

Bekijk het complete artikel over de Eneco Tour op Internetbode.nl