Het jongereninlooppunt in welzijnscentrum K4 aan de Kromstraat in Hoogerheide krijgt er een extra inloopavond bij. Het gaat voorlopig nog om een pilot in de periode van oktober 2015 tot en met april 2016. 

Het college heeft daar een bedrag van 8.800 euro vrijgemaakt.

Volgens jongerenwerker Gert Miltenburg komt het verzoek voor de extra inloopavond van de jongeren zelf. “We hebben nu op woensdagmiddag een inloop voor kinderen van acht tot twaalf jaar en ‘s avonds een inloop voor jongeren van twaalf jaar en ouder. Dat loopt erg goed. Op drukke avonden zitten er soms wel vijftien tot twintig jongeren binnen. Dan zit het echt vol”, meent Miltenburg.

Nieuwe jongeren

In overleg met de jongeren heeft hij daarom het verzoek ingediend bij de gemeente voor een tweede inloopavond. Dat wordt waarschijnlijk de maandagavond. Miltenburg hoopt dan vooral nieuwe jongeren aan het jeugdhonk te kunnen binden. “Op woensdag zit hier vooral jeugd van achttien jaar en ouder. Het zou mooi zijn als de iets jongere jeugd ook een eigen avond krijgt.”

Alternatief

Het college staat achter het verzoek, omdat het inlooppunt volgens burgemeester en wethouders een breed aanbod op het gebied van voorlichting, preventie en sport biedt en het jeugdhonk een positief effect op de ontwikkeling van de jongeren heeft.

“Bovendien biedt het inlooppunt in K4 een alternatief voor het rondhangen in en rond het gemeentehuis”, zegt gemeentewoordvoerder Jan Prop.

Proefproject

Het college heeft daarom 8.800 euro uitgetrokken voor een proefproject in de periode van oktober 2015 tot en met april 2016.

“Gebleken is dat zo’n proef het meest efficiënt is in de wintermaanden, omdat jongeren dan meer behoefte hebben aan binnenactiviteiten”, aldus Prop.

Het bedrag zal onder andere besteed worden aan personeelskosten en de organisatie van activiteiten. De pilot zal na afloop geëvalueerd worden. Daarna wordt besloten of de extra inloopavond wordt voortgezet.