De bouw van de eerste woning op het voormalige Nedalco-terrein is vrijdag van start gegaan. 

De eerste bewoner van het gebied werd door wethouder Linssen verwelkomd. 

Er was slechts één vrije kavel in het gebied beschikbaar die de familie Nefs kon bemachtigen. "Ons huis werd vrij snel verkocht en bij een informatieavond op het stadskantoor kon ik meteen spijkers met koppen slaan. Het ging heel snel”, vertelt eigenaar Kees Nefs blij.

De familie hoopt eind dit jaar naar hun nieuwe woning aan het Smidsvest te verhuizen. 

Woningmarkt

“De woningmarkt trekt enorm aan en dat zien we in Bergen op Zoom ook”, zei wethouder Linssen. Volgende week start het project van Bolton met de bouw van ongeveer 40 woningen in het plan Nieuwe Veste en na de zomervakantie start Era Contour met de bouw 23 woningen in het plan Nieuwe Kaai.

Ook andere nieuwbouwprojecten in Bergen op Zoom gaan lopen, zoals het Groene Gordijn en woningen aan de Vijverberg in Gagel-donk West.

Ontwikkelingen 

In de buurt van de Scheldevesting starten veel ontwikkelingen, meldde Linssen. De bouw van een bioscoop achter de Zeeland begint in september en aan de andere kant van de woningboulevard, zal de familie van Hooijdonk de eerste paal van de nieuwe Dumphal slaan.

De Randweg wordt daarnaast aangepakt en de wethouder verwacht dat de Theodorushaven zich zal verplaatsen. “Contractueel moeten de containers in 2019 weg zijn, maar de maximale capaciteit op de huidige plek is bereikt. Daarom verwacht ik, zeker nu de economie aantrekt, dat ze eerder naar Noordland verhuizen”, vertelt Linssen.