Het Regionaal Centrum voor Opleiding en Wielersport in Ossendrecht zal niet het toneel worden van internationale wielerevenementen. Dat verzekert wethouder Martin Groffen, nadat natuurvereniging Namiro haar zorgen daarover had uitgesproken. 

Namiro-voorzitter Jim de Blank wijst erop dat het nieuwe wielercentrum midden in de Natura 2000 ligt. “Wat nu op stapel staat in Ossendrecht is niet recreatief meer. Er moeten ook grote internationale wielerevenementen gehouden worden. Mogen we even aandacht voor de natuur daar”, roept hij op.

Volgens wethouder Groffen zal er van internationale wielerevenementen geen sprake zijn. “Het is niet voor niets een opleidingscentrum. Het verharde wielerparcours is puur bedoeld voor een veilige trainingsomgeving voor onze kinderen en talenten. In het gebied zijn verder al een mountainbikeparcours en veldritparcours aanwezig. Die zullen verder aangekleed worden.”

Hij is zich ervan bewust dat het gebied een beschermde status heeft. “Ik wil binnenkort met Namiro rond de tafel zitten om te zorgen dat de natuurvereniging ook haar verhaal kan doen.”