Op de eerste dag dat het kon, hebben donderdag meer dan 400.000 Nederlanders hun belastingaangifte gedaan. Nooit eerder registreerde de Belastingdienst op 1 maart zo veel aangiftes.

Vorig jaar hebben volgens het ministerie van Financiën op de eerste dag tussen de 300.000 en 320.000 mensen hun belastingaangifte ingevuld.

''1 maart is altijd een dag waarop veel mensen hun aangifte indienen'', aldus een woordvoerder. ''Ook op de laatste dagen van maart en april voldoen veel Nederlanders aan hun verplichting voor de inkomstenbelasting.''

1 mei

Aangifte doen kan tot 1 mei. Wie voor 1 april aangifte doet, krijgt uiterlijk 1 juli te horen of ze geld terugkrijgen of moeten betalen. Later aangifte doen, is alleen mogelijk als op tijd uitstel wordt aangevraagd.

Ruim vier van de vijf (83 procent) belastingplichtigen vinden het fijn dat veel gegevens voor particulieren al door de fiscus zijn ingevuld. Mede daardoor is ruim de helft van de belastingplichtigen (57 procent) binnen een uur klaar met de aangifte.

Servers

De computerservers waren op de eerste dag berekend op de grote toestroom. ''De systemen hebben goed gedraaid en mensen hebben zonder storingen hun aangifte kunnen doen'', aldus directeur Particulieren Eline Spros vrijdag.

Dit jaar kregen 7,9 miljoen mensen een uitnodiging om aangifte te doen: 6,7 miljoen particulieren en 1,2 miljoen ondernemers.

Doe dit met vooraf ingevulde gegevens in je belastingaangifte
48
Doe dit met vooraf ingevulde gegevens in je belastingaangifte

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!