De site van de Belastingdienst is dinsdag af en toe niet bereikbaar. Het is de eerste dag waarop mensen hun belastingaangifte over 2015 kunnen invullen.

42.000 mensen kunnen tegelijkertijd op de site aangifte doen. Anderen krijgen de melding dat de site tijdelijk niet bereikbaar is, omdat het maximale aantal mensen is ingelogd.

De fiscus raadt mensen aan om het later alsnog te proberen. Volgens een melding op de site is het 's morgens voor 12.00 uur meestal niet zo druk. Ook van maandag tot en met zaterdag vanaf de middag tot 20.00 uur en 's avonds na 23.00 uur is de kans op drukte kleiner.

Regenachtige zondagmiddag

Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) riep eerder op om doordeweekse avonden en regenachtige zondagmiddagen te mijden vanwege de drukte.

De fiscus roept dit jaar acht miljoen mensen op om aangifte te doen. Het gaat om 6,8 miljoen particulieren en 1,2 miljoen ondernemers.

Voor ongeveer zes miljoen mensen is de aangifte volledig vooraf ingevuld. Bij de rest is het grotendeels al ingevuld.

1 mei

Mensen hebben van 1 maart tot 1 mei de tijd om hun aangifte in te dienen. Als er op tijd uitstel wordt aangevraagd en verleend, kan dit ook nog na de deadline.

Dit jaar kan de aangifte nog zowel digitaal als op papier ingevuld worden. Een papieren versie moet wel telefonisch aangevraagd worden.