Help zelf het cholesterolgehalte te verlagen met deze recepten van Becel pro-activ. Zo zet je binnen een handomdraai een verantwoorde avondmaaltijd voor 2 personen op tafel.

1. Gepofte aardappelen met pittige hüttenkäse

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Boen 2 grote aardappelen (circa 200 gram) goed schoon en wrijf ze in met een halve eetlepel olie. Leg de aardappelen op de bakplaat in het midden van de oven en pof ze in ca. 45-60 minuten gaar.

Snijd intussen 1,5 bosuitjes in ringetjes en knip 5 sprietjes bieslook fijn. Halveer de aardappelen in de lengte en schep uit elke helft 2 eetlepels kruim. Meng in een kom het aardappelkruim met 15 gram Becel pro-activ voor op brood, 50 gram hüttenkäse, de uiringetjes, bieslook, een halve eetlepel dressing en een halve theelepel sambal. Voeg peper naar smaak toe.

Vul de halve aardappels met het kruimmengsel. Verdeel 100 gram sla over twee borden en zet op elk bord 2 halve aardappelen. Strooi er 75 gram 30+ kaas over. Serveer er 300 gram gekookte sperziebonen bij.

2. Gegrilde vis met groene pestoboter

Pel een teentje knoflook en hak fijn. Doe de knoflook met 12,5 gram pijnboompitten, 12,5 gram geraspte pecorino kaas, 15 gram verse basilicum, 40 gram Becel pro-activ en 1 eetlepel olijfolie in de keukenmachine (of in een hoge mengkom met de staafmixer) en pureer tot een mooie, heldergroene boter. Voeg peper naar smaak toe. Laat de pestoboter in de koelkast in 30 minuten steviger worden.

Verwarm een grillpan voor tot gloeiend heet. Bestrijk 2 tilapiafilets met een halve eetlepel Becel pro-activ voor op brood en rooster ze in de grillpan in 5 tot 8 minuten mooi bruin en gaar. Keer halverwege. Leg de tilapiafilets op de borden en schep op elke filet een lepel pestoboter.

Serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree en wortelsalade. De pestoboter is ook lekker op geroosterd vlees of stokbrood.

Bekijk meer recepten met Becel pro-activ. De recepten zijn voor twee personen.


Hoe werkt Becel pro-activ ?

Becel pro-activ bevat plantensterolen. Het is aangetoond dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. De inname van 1,5-2,4g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7 tot 10% verlagen na twee tot drie weken. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.

Op ieder Becel pro-activ product staat vermeld hoeveel gram plantensterolen een portie bevat. Meer dan 3 gram plantensterolen per dag dient niet geconsumeerd te worden.

Wie kan Becel pro-activ gebruiken?

Becel pro-activ is uitsluitend bedoeld voor mensen die hun cholesterol actief willen verlagen als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl.

Gebruikers van cholesterolverlagende medicijnen dienen met hun arts te overleggen alvorens Becel pro-activ te gebruiken. Dit product is uit voedingsoogpunt mogelijk niet geschikt voor zwangeren, vrouwen die borstvoeding geven en voor kinderen onder de 5 jaar, omdat zij speciale voedingsbehoeften hebben.Meer dan 3 gram plantensterolen per dag dient niet te worden geconsumeerd.

Meer weten?

- Kijk voor meer informatie op de officiële website van Becel pro-activ of de pagina van Becel pro-activ op Unilever.nl.
- Recepten met Becel pro-activ.
- De producten van Becel pro-activ.
- Wist u trouwens dat Becel pro-activ partner van de Hartstichting is? 
- Informatie over de Becel pro-activ portieverpakking (horeca) 
- Bekijk de nieuwste Becel pro-activ reclame met Karin Bloemen