Sneak preview van de Volkswagen XL3

Terwijl Hyundai met de Ioniq al dit jaar de aanval op de hybride Toyota Prius opent, neemt Volkswagen daar nog wat langer de tijd voor. Maar dat neemt niet weg dat VW een alternatief voor de hybride pionier in de planning heeft staan.

Onze illustrator heeft op basis van goed geïnformeerde bronnen een impressie gemaakt van wat in de wandelgangen al de XL3 wordt genoemd.

Zeker is dat de XL3 niet alleen in naam, maar ook uiterlijk veel overeenkomsten vertoont met de XL1, het experimentele hybride-autootje dat drie jaar geleden in een beperkte oplage van 250 stuks het levenslicht zag.

Aandrijving

Anders dan de XL1, die een de elektromotor koppelde aan een diesel, heeft de XL3 een benzine-hybride aandrijving. De 1,4-liter TSI heeft 140 pk, waar de elektromotor nog eens 35 pk aan toe gaat voegen.

Om de prijs en het gewicht te beperken is het accupakket klein gehouden, waardoor volledig elektrisch rijden maar beperkt mogelijk wordt. 

Volkswagen mikt op een verbruik van 3 liter per 100 km en een prijs van rond de dertig mille. We verwachten het showdebuut van de XL3 ergens in de loop van 2018, waarna de auto in 2019 de weg op mag.

NUwerk

Tip de redactie