Renault heeft het volgende week druk op de beurs in Genève. Niet alleen de nieuwe Mégane Estate wordt daar onthuld, ook de gloednieuwe Scénic ziet daar het levenslicht.

De Scénic is de MPV op basis van de Mégane en zit daarmee in een in ons land erg belangrijk segment. Het model is een soort sluitsteen voor de Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker.

In 2012 begon zijn ‘verovering’ van het Renault-gamma met de Clio, de eerste Renault die door hem was getekend. De uitlopende Scénic was de laatste Renault die nog voor zijn tijd was ontstaan.

Baanbrekend

Dit is al weer de vierde generatie van Renaults middelgrote MPV, die bij zijn ontstaan in 1996 baanbrekend was en al gauw veel navolging van andere merken kreeg.

Net als zijn vorige jaar onthulde grote broer Espace heeft de nieuwe Scénic een enorme, panoramische voorruit, waardoor je voorin een heel ruimtelijk, vrij gevoel hebt.

De vierde generatie heeft een grotere spoorbreedte en minder overhang achter, twee aspecten aan het uitlopende model waar Van den Acker onlangs in een interview met AutoWeek onverhulde kritiek op uitte.

Meer details over de gloednieuwe Scénic krijgen we op 1 maart te horen, wanneer de beurs van Genève zijn poorten opent.

Scénic: sluitsteen voor Renault-ontwerper Van den Acker