AMSTERDAM - Volkswagen toont een studieversie van de Beetle R op de beurs in Frankfurt. Eerder hadden we al wat summiere informatie, nu hebben wel alle details – behalve dan het vermogen, want daarover laat VW niks los.

Volkswagen wil het assortiment R-modellen flink gaan uitbreiden. De Golf en Scirocco kennen we al, de Jetta is nog op komst maar ook deze racekever kunnen we in de toekomst verwachten.

Met name in de VS moeten de snelle VW’s een betaalbaar alternatief zijn voor de AMG Mercedessen en M BMW’s die daar als warme broodjes worden verkocht.

Vermogen

Zoals al gemeld, laat VW niets los over het vermogen, maar dat zal flink boven de 250 pk liggen. De Golf R heeft er namelijk 270 en de Scirocco 265 pk. De concept car is uitgevoerd in ‘Serious Grey’ en staat op 20 inch ‘Talladega’-wielen. Daarachter zitten blauwe remklauwen.

De voor- en achterbumper zijn dikker uitgevoerd en vooraan zijn er drie luchtinlaten. De middelste is voor de ademhaling van de motor, de buitenste twee voor het koelen van de remmen.

Voorspoiler

Verder is er een voorspoiler die is ontworpen als splitter, achteraan is er een niet-te-missen achterspoiler. De spatborden zijn ook verbreed: de R is drie centimeter breder dan een normale Beetle.

De stoelen zijn bekleed met zwart nappaleder met daarin het R-logo gestanst. De stiksels zijn in het ‘Space Blue’, de huiskleur van de R-divisie.

Verder zijn er binnenin vele details in het hoogglans zwart en is er een speciaal R-instrumentarium, met de toerenteller in het midden. Tot slot zijn er R-logo’s op de instaplijsten en zijn er aluminium kapjes op de pedalen.