Opels kleinste telg uit de OPC-familie is geprijsd. De prijslijst van de snelle Corsa begint bij 29.195 euro. Verwacht wordt dat de OPC in mei of juni bij de dealers staat.

De prijs van Opels kleinste telg uit de OPC-familie is bekend. De prijslijst van de snelle Corsa zal beginnen bij 29.195 euro. Verwacht wordt dat de OPC in mei of juni bij de dealers staat.
 
Met een 1,6-liter motor van 192 pk behoort de Opel, die nu te bewonderen is op de Autosalon van Genève, tot de sterkste hot hatches in de compacte klasse, alleen de Renault Clio Sport is de Corsa OPC met zijn 197 pk de baas.
Door deze krachtige motor is de top-Corsa een echt bommetje geworden: de acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur kost 7,2 seconden en wie wil kan doorblazen tot 225 kilometer per uur.
Het maximale koppel van 230 Nm kan door een ‘overboost’ functie tijdelijk verhoogd worden tot 260 Nm. De Corsa brengt zijn vermogen via een zesbak op de weg.
Zoals het een OPC-uitvoering betaamt, is de sportieve Corsa voorzien van de nodige spoilers. Uiteraard ontbreken ook de vertrouwde OPC-wielen niet. Standaard hebben deze een diameter van 17 inch, 18 inch wielen zijn tegen meerprijs leverbaar.
De remklauwen van de Opel Corsa OPC hebben een opvallende kleur blauw. Ook in het interieur komt die kleur uitgebreid terug in de stoelen en de randen om de ventilatieroosters.