De onthulling staat pas op de planning voor de beurs van Frankfurt in dit najaar maar de opvolger van publiekslieveling Peugeot 307 staat al klaar. In de fabriekshal is hij stiekem geknipt en die foto’s gaan nu rond op het internet.

De onthulling staat pas op de planning voor de beurs van Frankfurt in dit najaar maar de opvolger van publiekslieveling Peugeot 307 staat al klaar. In de fabriekshal is hij stiekem geknipt en die foto’s  gaan nu rond op het internet.
 
Het eerste wat opvalt aan de Peugeot 308 is de overeenkomst met zijn kleine broertje 207. De neuzen van de twee lijken precies op elkaar. Aan de achterkant verschillen de modellen wat meer – de 308 lijkt wat boller van vorm.
In het najaar staat de onthulling van de auto gepland. Reken er op dat rond december de eerste exemplaren in de showroom staan. Dan neemt hij opnieuw de handschoen op het C-segment. Dan zal de Peugeot zich opnieuw nestelen in de verkoop top vijf. Om dat voor elkaar te krijgen is zeker weer een stationwagen nodig. Dat wordt voor het nieuwe model één variant. Van de 307 zijn namelijk een break en een SW te koop – waarbij die laatste moet doorgaan voor een MPV-alternatief.
Van de 308 verschijnt eindelijk ook een ruimteversie. De 3008 ziet enige tijd na de hatchback het levenslicht en zal de concurrentie aangaan met auto’s als de C4 Picasso en de Renault Scénic.