Startech heeft een tuningspakket ontwikkeld voor de Jeep Compass 2.0 CRD. Wie zich nog meer dan met een gewone Compass wil onderscheiden van de andere automobilisten, is bij de Duitse tuner aan het goede adres.

Startech heeft een tuningspakket ontwikkeld voor de Jeep Compass 2.0 CRD. Wie zich nog meer dan met een gewone Compass wil onderscheiden van de andere automobilisten, is bij de Duitse tuner aan het goede adres.
 
Startech, onderdeel van Brabus, heeft zich flink uitgeleefd op de Compass. Om te beginnen is de voorkant van de auto aangepast aan de stijl van de Jeep-tuner. Aan de zijkant maken speciale treeplanken het verschil. De achterkant is ook aangepast, zodat er plek is voor de speciale sportuitlaat van Startech.
Dit uitlaatsysteem is er niet alleen voor de sier: samen met aanpassingen aan het motormanagement zorgt het voor een vermogensstijging van 40 pk. Hierdoor heeft de Compass van Startech 180 pk onder de kap. Het koppel van de dieselmotor steeg tot 360 Nm.
Startech verlaagt de Compass tijdens de schoonheidsbehandeling met 30 millimeter. Natuurlijk kan de tuner ook grotere wielen leveren: 19 of 20 inch in plaats van de standaard 18 inch.