Het kan snel gaan op internet: gisteren maakten we melding van de komst van een lichtgewicht Lamborghini Gallardo Superleggera, vandaag kunnen we u al de foto's tonen.

Tijdens de Superleggera-behandeling schudt de Lamborghini Gallardo 100 kilogram af, waardoor het gewicht op 1330 kilogram komt. Dat komt onder andere doordat de motorkap van plastic en koolstoffezel is gemaakt. Ook de diffuser, buitenspiegels en de middenconsole zijn van dit dure lichtgewichtmateriaal gemaakt.

De sequentiële E-Gear transmissie is standaard op de Superleggera. Bovendien zijn de dempers aangepast en krijgt de auto een suede stuurwiel mee. Koolstofvezel stoelen met alcantara-bekleding zijn een optie.
Ook krijgt de Gallardo er 10 pk bij, waardoor het totale vermogen 530 pk bedraagt. De 5,0-liter V10 bereikt dit vermogen bij een duizelingwekkende 8.000 toeren.
Door de aanpassingen sprint de supersportwagen in 3,8 seconden naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid komt rond de 320 kilometer per uur te liggen.
De Superleggera is Lamborghini's antwoord op de lichtgewicht Ferrari F430 Challenge Stradale, die ook op de Autosalon van Genève wordt onthuld. Net als de Ferrari 360 Challenge Stradale krijgt deze versie meer vermogen mee dan het standaardmodel.