Het exclusieve Duitse sportautomerk Gumpert laat op de Autosalon van Genève de Apollo Sport zien. Die is wat krachtiger dan een standaard Apollo.

Het exclusieve Duitse sportautomerk Gumpert laat op de Autosalon van Genève de Apollo Sport zien. Die is wat krachtiger dan een standaard Apollo.
Het Duitse Gumpert bouwt in Hüttenhausen de Apollo. Het standaard exemplaar heeft de V8 bitirubo motor uit de Audi RS6 die is opgevoerd naar 650 pk. Daarmee haalt de 1.150 kilo wegende Apollo 360 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 3,0 seconden.
'We zaten te wachten op concurrentie voor onze auto, maar die komt maar niet.' Vandaar dat Gumpert zelf maar is gaan werken aan competitie. Op de Autosalon van Genève is de Apollo Sport te zien.
Het nieuwe model houdt nog meer dan de standaard Apollo het midden tussen een straat- en een circuitauto. Het vermogen is opgeschroefd naar 800 pk en het gewicht groeit met vijftig kilo. Uiterlijk is de Apollo Sport te herkennen aan een uitgebreid aerodynamisch pakket. Voor de Apollo Sport geeft Gumpert de zelfde cijfers op als voor het standaard exemplaar: een top van 360 km/u en het traditionele sprintje gaat eveneens in drie seconden.
Tot de standaarduitrusting behoort airconditioning, een cd-speler, navigatiesysteem, achteruitrijcamera. Verder meldt de fabrikant dat de bizarre sportauto te koop is in elke denkbare kleur.
Op de AutoRai is de Gumper Apollo te bewonderen op het GTO paviljoen. Daar staat hij zij aan zij met een Porsche Carrera GT en een klassieke Ferrari Daytona Spider.