Bitter, een Duits bedrijf dat zich jarenlang toelegde op het maken van sportwagens en limousines op Opel-basis gaat een comeback maken. Op de IAA in Frankfurt toont de carrosseriebouwer een nieuwe limousine.

Bitter, een Duits bedrijf dat zich jarenlang toelegde op het maken van sportwagens en limousines op Opel-basis, gaat een comeback maken. Op de IAA in Frankfurt toont de carrosseriebouwer een nieuwe limousine.
 
De basis van de nieuwe Bitter vormt ditmaal geen Opel, maar een andere auto van General Motors: de Holden Statesman, een limousine die in Australië wordt verkocht. Deze heeft een 340 pk sterke V8 onder de kap, die Bitter waarschijnlijk ongewijzigd overneemt voor het eigen model.
Vorig jaar deed Bitter ook al een poging tot een comeback met de CD2 Concept op basis van de Holden Monaro. Voordat er überhaupt aan productie kon worden gedacht, ging de Holden Monaro echter uit productie. Die fout heeft Bitter niet nog een keer gemaakt, want de Holden Statesman blijft voorlopig gewoon in productie.
Binnenkort geeft Bitter de eerste beelden vrij van de nieuwe auto en gaat in de maanden erna de prototypes uitvoerig testen. Al vrij snel na de IAA in Frankfurt gaat Bitter de productieversie aan de klanten leveren.