Nissan laat de vernieuwde 350Z zien op de Autosalon van Genève. Het vermogen is gegroeid naar 313 pk.

Nissan laat de vernieuwde 350Z zien op de Autosalon van Genève. Het vermogen is gegroeid naar 313 pk.
Nissan heeft opnieuw de 350Z krachtiger gemaakt. Het vermogen van de sportauto groeit naar 313 pk en het koppel is voortaan maximaal 358 Nm. Nissan claimt dat tachtig procent van de onderdelen van de de 3,5-liter V6 vernieuwd is.
Het toegenomen vermogen is bereikt door de luchtinlaat van de motor te wijzigen en de variabele kleptiming aan te passen. Het uitlaatspruitstuk is ook nieuw. Om de motor meer toeren te kunnen laten draaien is de krukas opnieuw ontworpen. Het maximaal aantal toeren stijgt met 500 naar maximaal 7.500 toeren per minuut.
Nissan meldt trots dat ondanks alle wijzigingen het gewicht en het brandstofverbruik van de auto ongewijzigd is gebleven. Ook wordt nog gemeld dat het zwaartepunt van de motor wat lager ligt, wat zijn weerslag heeft op het weggedrag.
De nieuwe 350Z is gemakkelijk te herkennen aan zijn bult op de motorkap, een verwijzing naar de beroemde voorvaders van deze Nissan. Veder is een aantal nieuwe kleuren aan het palet toegevoegd en zijn er actieve hoofdsteunen die betere bescherming bieden bij ongevallen.