Ford Taurus en Mercury Sable, die namen kennen we in Europa nog uit het verleden toen deze modellen ook in ons werelddeel werden geleverd. In Amerika keren de namen weer terug.

Ford Taurus en Mercury Sable, die namen kennen we in Europa nog uit het verleden toen deze modellen ook in ons werelddeel werden geleverd. In Amerika keren de namen weer terug.
Deze Ford Taurus en Mercury Sable vervangen in Amerika de Ford Five Hunderd en de Mercury Montego. Ford grijpt terug op de oude typenamen omdat die nog vers in het geheugen van het publiek liggen. De naam Taurus is bij twee keer zo veel mensen bekend als Five Hunderd. Bij Montego is dat drie keer zo veel,' zegt Mark Fields, de Ford-baas voor Amerika. Alleen de typenamen F-serie en Mustang doen bij het publiek sneller een belletje rinkelen dan Taurus.
Zowel de Taurus als de Sable komen komende zomer in Amerika in de verkoop.
De Ford Taurus X is een zogeheten crossover. Hij staat wat hoger op de poten en heeft bovendien drie zitrijen. Hij vervangt de Ford Freestyle. Verder is hij technisch gelijk aan de Taurus en de Sable. De Amerikaanse merken maken haast met het ontwikkelen van dit soort auto's. De crossover is de SUV al gepasseerd in verkopen en Ford voorspelt dat aan het einde van dit decennium dit type auto in Amerika op de eerste of tweede plaats in de verkoopstatistieken staat. Naar verwachting wordt het segment goed voor zo'n drie miljoen auto's op jaarbasis.
De Mercury Sable onderscheidt zich van de Taurus door zijn wat luxueuzere uitstraling en uitrusting. De huidige Mercury's zijn te herkennen aan de grote verchroomde 'waterval-grille'. Verder zijn er afwijkende koplampen en is het interieur uitgevoerd in twee kleuren. Ook kan de binnenkant worden aangekleed met zogeheten Cyber Carbon, een materiaal dat lijkt op koolstofvezel; daarnaast is er keuze uit twee soorten houtfineer.