Officieel: Mercedes C-Klasse

Na weken van kleine nieuwtjes en een gelekte folder hebben we nu dan de officiële foto's: hier is de nieuwe Mercedes C-Klasse!
Na weken van kleine nieuwtjes en een gelekte folder hebben we nu dan de officiële foto's: hier is de nieuwe Mercedes C-Klasse!
Veiligheid, comfort en wegligging: dat zijn de punten waar Mercedes de nadruk op heeft gelegd bij het ontwikkelen van de nieuwe C.
De auto komt in drie uitvoeringen: de sportieve Avantgarde, chique Elegance en meer traditionele Standaard. Ook kan een AMG-pakket de kleine Mercedes een sportiever uiterlijk geven. Alle uitvoeringen krijgen standaard veel nieuwe techniek mee. Zo is er Agility Control, dat de schokdempers aanpast aan het wegdek, een Intelligent Light System met vijf standen en PreSafe, dat de veiligheidsvoorzieningen op scherp zet als het een mogelijke botsing bespeurt.
De nieuwe Mercedes C-Klasse meet 4,58 meter, wat 6 centimeter meer is dan het laatste model. Hierdoor kon de wielbasis groeien tot 2,76 meter. Ook is de breedte van de C-Klasse met 4 centimeter toegenomen tot 1,77 meter.
Agility Control omvat behalve het geavanceerde schokdempersysteem ook Agility Control besturing, waardoor de besturing zes procent directer wordt. De Agility Control versnellingsbak geeft de Mercedes een sportiever karakter mee.
Het vermogen van het basismodel, de C 180 Kompressor, is met 13 pk gestegen tot 156 pk. Het koppel neemt toe tot 230 pk. De tweede viercilinder is de C 200 Kompressor met 184 pk en 250 Nm.
Daarna volgen drie zescilindermodellen, de C 230 (204 pk), C 280 (231 Nm) en C 350 (272 pk). Deze laatste versie komt met zevenversnellings GearTronic automaat. Uiteraard komt er ook een gepeperde C 63 AMG met een 6,2-liter V8 van 450 pk, maar die versie laat nog even op zich wachten.
Het dieselprogramma bestaat bij de introductie uit twee versies, de C 200 CDI en de C 220 CDI. De kleinste diesel heeft 136 pk (14 meer dan het vorige model) en de voorlopige topdiesel 170 pk. Beide diesels verbruiken 6,1 liter diesel per 100 kilometer.
Tip de redactie