Dacia Logan MCV geprijsd

Dacia heeft de vanafprijs van de Logan MCV, een stationwagonversie van de Logan, bekendgemaakt. De auto belooft een echte prijsbreker te worden.
Dacia heeft de vanafprijs van de Logan MCV, een stationwagonversie van de Logan, bekendgemaakt. De auto belooft een echte prijsbreker te worden.
 
Dacia heeft met de Logan MCV namelijk de goedkoopste stationcar van Nederland in het programma. Met een prijs van 9.995 euro is de Logan MCV de enige stationcar onder de magische 10.000 euro-grens.
Deze basisversie krijgt een 1,4-liter met 75 pk onder de kap. Daarna volgt de 1,6-liter met 90 pk. Nieuw in het programma is de 1,6-liter 16V motor met 105 pk die de stationwagen een topsnelheid geeft van 174 km/u  en de sprint van 0 naar 100 km/u verloopt in 11,8 seconden. Ook de 70 pk dieselmotor is in de Logan MCV leverbaar.
De stationwagen heeft een wielbasis die liefst 27 centimeter langer is dan die van de sedan. De totale lengte is 4,45 meter: exact twintig centimeter meer dan de vierdeurs. De simpelste versie weegt 1.165 kilo; de diesel legt 1.205 kilo op de schaal.
Dankzij de verlenging is binnenruimte fors. Het is zelfs mogelijk de MCV met een derde zitrij te bestellen, zodat er ruimte is voor zeven personen. Volgens Dacia vinden mensen met een lengte tot 1,90 meter een perfecte zitplaats op de achterste bank. De passagiers op de derde zitrij zitten overigens gewoon in de rijrichting en kijken niet naar achteren, zoals dat in vele Franse familiale-uitvoeringen gebruikelijk was.
Dacia dacht niet alleen aan de inzittenden: ook de bagageruimte is bovengemiddeld. In de standaarduitvoering met alleen de normale achterbank is er ruimte voor 700 liter. Wanneer die is neergeklapt, biedt de MCV, die twee achterdeuren heeft die naar de zijkanten openzwaaien, een ruimte van 2.350 liter. Wanneer de Logan is ingericht als zevenzitter, blijft er ruimte over voor 200 liter bagage. De verschillende bakjes en vakjes binnenin de Logan meten samen een inhoud van 54 liter.
Tip de redactie