AutoBizz week 3

Audi zal in het najaar van start gaan met de productie van de A6 in Aurangabad, een stad in het westen van India. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van onderdelen die in Duitsland zijn gemaakt. De auto’s zijn bestemd voor de Indiase markt.Verder is Audi van plan dit jaar een distributiekantoor op te richten in Mumbai en zijn

Markt van de toekomst
Audi zal in het najaar van start gaan met de productie van de A6 in Aurangabad, een stad in het westen van India. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van onderdelen die in Duitsland zijn gemaakt. De auto’s zijn bestemd voor de Indiase markt.
Verder is Audi van plan dit jaar een distributiekantoor op te richten in Mumbai en zijn dealernetwerk daar uit te breiden tot ten minste acht exclusieve Audidealers in de komende paar jaar. Momenteel heeft Audi in India drie dealers.
Ook Volkswagen wil voet aan de grond krijgen in India en heeft eerder al gezegd van plan te zijn daar vanaf  2009 zo’n 110.000 auto’s te bouwen.
 
Bod
Volgens de Minister van Financiën van Maleisië is General Motors geïnteresseerd in Proton Holdings. Het staatsbedrijf maakt verlies en er waren al eerder berichten in de landelijke pers, dat GM een bod zou uitbrengen. Analisten zijn het erover eens, dat het bedrag voor de overname, dat in het geruchtencircuit circuleert te hoog is. Er wordt gesproken over 1.6 miljard dollar, wat zou betekenen dat GM bereid zou zijn $ 2.85 per aandeel Proton te betalen, ofwel 50 procent meer dan de huidige waarde.

Expansie
In Japan voert Toyota een compact model, de Passo, dat ook als daihatsu Sirion op de markt komt. De Japanners zijn nu van plan om deze auto als Subaru naar Europa te exporteren. Verder is Toyota bezig met het voorbereiden van de bouw van een nieuwe fabriek in Amerika. Dat wordt dan nummer acht en hij zal volgens de Wall Street Journal  in één van de zuidelijke staten komen, waarschijnlijk Arkansas of Tennesse. De eerste exemplaren moeten er in 2009 van de band lopen, terwijl de jaarlijkse capaciteit zal liggen op 200.000 auto’s. Waarschijnlijk zal er de nieuwe generatie Highlander en de opvolger van de Solare worden gebouwd.

Tip de redactie