Kia heeft aangekonigd dat de Soul, een concept car die het merk vorig jaar in Detroit toonde, daadwerkelijk in productie gaat. In 2008 zal de productieversie het levenslicht zien.

Kia heeft aangekonigd dat de Soul, een concept car die het merk vorig jaar in Detroit toonde, daadwerkelijk in productie gaat. In 2008 zal de productieversie het levenslicht zien.
 
In de eerste instantie is de Soul alleen voor de Amerikaanse markt bedoeld, maar de Nederlandse Kia-importeur sluit niet uit dat de praktische auto op termijn ook naar ons land komt.
De Kia Soul is ontwikkeld door Koreaanse en Amerikaanse medewerkers van Kia. Voor het project is een Amerikaan zelfs anderhalve maand op bezoek geweest bij het hoofdkantoor in Seoel. Dit is ongebruikelijk omdat designcentra van oosterse merken in andere landen doorgaans de vrije hand krijgen, omdat dan een auto ontstaat die geheel aan de lokale smaak voldoet.
De auto heet Soul omdat de ontwerpers volgens Kia hebben geprobeerd om werkelijk leven in de auto te blazen. Ook refereert de naam aan de stad waar Kia zijn hoofdkwartier heeft: Seoel. De 4,04 meter lange concept car heeft en sportief gezicht omdat de wielen van de auto relatief ver uit elkaar staan. Ook zijn de spatborden extra breed en is er een opvallend aflopende achterruit. Ook de panoramische voorruit is een opvallend detail. Voor de aandrijving zorgt een 2,0-liter viercilindermotor.
De Kia Soul is voorzien van twee sportstoelen voorin. De achterbank kan worden platgelegd zodat extra bagageruimte ontstaat. In die bagageruimte is een speciaal compartiment waar vieze spullen kunnen worden opgeborgen, zodat die ruimte niet besmeurd raakt.
Ook deze concept car heeft zogenaamde suicide doors. De B-stijl is weggelaten om de instap van achterpassagiers te vergemakkelijken. In het dashboardkastje is een monitor voor videospelletjes geplaatst en daarnaast hebben de inzittenden de beschikking over Bluetooth, MP3-technologie, USB-poorten en een WiFi-systeem.