General Motors kwam een jaar geleden met een nieuwe generatie grote SUV?s. De eerste van die auto's was de Chevrolet Tahoe. Wij reden in Michigan met deze auto.

General Motors kwam een jaar geleden met een nieuwe generatie grote SUV's. De eerste van die auto's was de Chevrolet Tahoe. Wij reden in Michigan met deze auto.
De Tahoe deelt zijn basis met de nieuwe Cadillac Escalade en GMC Yukon. Met deze auto's hoopt General Motors weerwoord te bieden aan Nissan en Toyota, die de laatste tijd nadrukkelijk oprukken op de Amerikaanse SUV-markt.
Chevrolet benadrukt dat het bij de ontwikkeling van de Tahoe rekening gehouden heeft met het milieu. Zo loopt de motor op (een mengsel van) benzine en ethanol. Uiteindelijk wil het merk zelfs met een hybride-versie van de SUV komen.
Met een lengte van 5,13 meter en een breedte van 2,01 meter is de Chevrolet Tahoe flink uit de kluiten gewassen. Toch komt de auto heel behoorlijk vooruit, dankzij een 4,8-liter V8 met 299 pk of een 5,3-liter V8 met 325 pk. Deze motoren worden gekoppeld aan een viertraps Hydra-Matic transmissie.
De rij-eigenschappen zijn flink verbeterd ten opzichte van de oude generatie. Ook de kwaliteit van het interieur is flink verbeterd.
De volledige rij-impressie met de Chevrolet Tahoe kunt u vinden in AutoWeek 2, die op 10 januari in de winkels ligt.