Tijdens de autotentoonstelling in Detroit zijn de geruchten dat Aston Martin is verkocht steeds sterker geworden. Er wordt nu op korte termijn een aankondiging verwacht. Het Engelse sportwagenmerk stond op de grote Ford-stand zielig in een hoekje, waarvan de muren bekleed waren met een grote panoramafoto met daarvoor twee auto's.

Verkocht...?
Tijdens de autotentoonstelling in Detroit zijn de geruchten dat Aston Martin is verkocht steeds sterker geworden. Er wordt nu op korte termijn een aankondiging verwacht. Het Engelse sportwagenmerk stond op de grote Ford-stand zielig in een hoekje, waarvan de muren bekleed waren met een grote panoramafoto met daarvoor twee auto's. Het feit dat er bovendien geen mensen van het merk aanwezig waren om de media te woord te staan, was op zich al een aanleiding voor de speculaties. Wij houden u op de hoogte!

Fusie
De sportwagenactiviteiten van Van der Kooi Sports cars en Nimag zullen worden ondergebracht in een nieuwe onderneming die deel uitmaakt van de Louwman Groep. Nimag, dat al deel uitmaakte van de Louwman Groep en importeur is van Suzuki, Morgan en TVR gaat zich concentreren op het importeurschap van Suzuki auto's, motorfietsen en outboards. De nieuwe onderneming heeft nog geen naam en heeft de Benelux als verzorgingsgebied voor Noble en TVR en voert in Nederland naast deze merken Caterham, Lotus en Morgan. Willem van der Kooi wordt directeur, terwijl de activiteiten over drie vestigingen zullen worden verdeeld (Lochem, Vianen en Amsterdam) .

Teruggefloten
De Volkswagen Fox is teruggefloten naar de fabriek. Het gaat in Europa om 130.00 auto's die gebouwd zijn tussen juli 2004 en december 2006, waarvan de vergrendeling van de motorkap moet worden geïnspecteerd en zonodig vervangen. Om hoeveel exemplaren het in ons land gaat, is nog niet bekend.

Onder druk
Ford is al voor het dertigste jaar de leider qua verkopen van pickup trucks in Amerika. Maar het afgelopen jaar is het aantal van ruim 900.000 exemplaren niet meer gehaald. Om de concurrentie van met name de nieuwe Toyota Tundra en Nissan Titan van zich af te houden wordt de Ford F-150 aangepast op betere trekcapaciteit. Ook wordt de nieuwe Super Duty in prijs verlaagd en komt er een grote marketing campagne met speciale leaseprijzen voor de 2007-versie van de F-150.

Groei
In Europa zijn het afgelopen jaar de verkopen Chevrolets met 15 procent gestegen tot 341.612 exemplaren, waarmee een marktaandeel is bereikt van 1,6 procent (tegen 1,4 procent in 2005). In Nederland heeft Chevrolet in 2006 meer dan 10.000 auto's verkocht.