Het begint een ware trend te worden: auto's met zwarte plastic bumpers en 'bodembeschermers'. Ook Fiat doet er aan mee, met de 'Adventure' versie van de Idea. Wij reden de auto in Brazilië.

Het begint een ware trend te worden: auto?s met zwarte plastic bumpers en 'bodembeschermers'. Ook Fiat doet er aan mee, met de 'Adventure' versie van de Idea. Wij reden de auto in Brazilië.
Praktischer wordt de auto in ieder geval niet na de Adventure-modificaties. Veel van de extra instrumenten hebben geen functie en het reservewiel op de kofferklep bemoeilijkt de toegang tot de kofferbak alleen maar.
Toch bevalt de nieuwe 'look' Fiat zo goed dat de Idea Adventure ook naar Europa komt. De Nederlandse importeur heeft voorlopig echter geen plannen om de auto ook in Nederland te brengen.
Grootste wijzigingen aan de aandrijflijn zijn een verkorte vijfde versnelling en het differentieel is negen procent verkort. Er zijn weliswaar wat consessies gedaan om de vering straffer te maken, maar de Idea Adventure slaat zich goed door de bochten heen.
In Brazilië is de kleine, avontuurlijke mpv alleen met een 1.8 van Opel leverbaar. Deze levert 112 pk en loopt zowel op benzine als op ethanol. Mocht de Fiat Idea Adventure naar Nederland komen, dan wordt er een andere (hier al bekende) motor gemonteerd.
De volledige rij-impressie met de Fiat Idea Adventure is te vinden in AutoWeek 2, die op 10 januari in de winkels ligt.