In augustus toonden wij u al de gefacelifte Lancia Ypsilon. Nu heeft de importeur de prijzen van de kleine Lancia bekendgemaakt.

In augustus toonden wij u al de gefacelifte Lancia Ypsilon. Nu heeft de importeur de prijzen van de kleine Lancia bekendgemaakt.
De meest chique verschijning in het B-segment heeft een licht gewijzigd uiterlijk en ook op motorisch gebied is er nieuws.
Het meest opvallend aan de nieuwe Ypsilon is de verchroomde luchtinlaat in de voorbumper. Verder hebben de mistlichten een iets ander vorm gekregen en zijn de zwarte vlakken op de bumpers aan de voor- en achterzijde verdwenen. Aan de achterzijde zijn de lichtunits iets anders gevormd.
De Ypsilon is ook in zijn nieuwe gedaante leverbaar met de 1,2-liter met 60 pk en twee 1,4-liters met 77 pk en 95 pk. Ook de 90 pk sterke 1,3-liter diesel is er weer.
Er zijn drie uitrustingsniveaus: de 'Argento' met hightech materialen en veel kleurstellingen is er voor de jongere bestuurder. De 'Oro Bianco' is ook sportief, maar heeft ook chique elementen zoals een chromen grille. De 'Oro Giallo' tenslotte is gericht op mensen die graag hun auto verregaand naar wens willen aanpassen. De laatste twee versies krijgen standaard 15 inch lichtmetalen wielen en climate control mee.
In het voorjaar van 2007 komt ook de Lancia Ypsilon Sport. Lancia heeft hiervan al eens een studiemodel laten zien die was voorzien van een 150 pk sterke dieselmotor. De Italianen willen er de concurrentie met de Mini mee aangaan.
De prijzen van de gefacelifte Ypsilon, die inmiddels al bij de dealer te vinden is, starten bij 12.765 euro.