De nieuwe Chrysler Grand Voyager is vandaag onthuld, pas over een jaar staat hij in de showroom. Half 2008 volgt zijn kleinere Dodge-broertje, de Caravan.

De nieuwe Chrysler Grand Voyager is vandaag onthuld, pas over een jaar staat hij in de showroom. Half 2008 volgt zijn kleinere Dodge-broertje, de Caravan.

DaimlerChrysler Nederland haalt alleen de Grand Voyager naar Nederland. Die staat in elk geval al in januari 2008 bij de Nederlandse dealer, al houdt de importeur rekening met een mogelijk eerdere verschijning. In de VS komt Chrysler ook nog met een gewone Voyager, zeg maar de korte, maar die maakt niet de oversteek naar ons. Dat geldt wel voor de ´korte´ Dodge Caravan, het zustermodel model van de Voyager. In Amerika worden de gewonde Dodge Caravan en de Dodge Grand Caravan naast de Chrysler Voyager en Grand Voyager leverbaar. Maar in Nederland zijn alleen voor de korte Caravan en de langste Voyager rollen weggelegd. Met de Grand Voyager worden de Fords Galaxy, de Renaults Espace en de Kia´s Carnival te lijf gegaan, de Dodge Caravan moet het gaan opnemen tegen auto´s als de Renault Grand Scenic.
Nieuw is het Swivel ´n Go stoelsysteem, dat in de MPV´s wordt aangeboden. Het bestaat uit stoelen op de tweede zitrij die je 180 graden kunt draaien. Tussen de tweede en derde zitrij kun je een tafeltje opstellen, om een lekker potje te gaan kaarten. Verder gaat Chrysler er prat op dat ook de zijruiten van de schuifdeuren helemaal open kunnen, en wie een DVD-entertainmentsysteem bestelt hoeft niet bang te zijn dat de inzittenden ruzie krijgen. Zo kunnen de passagiers op de middelste zitrij bijvoorbeeld een spelletje doen, en de achtersten kunnen op hun scherm een film kijken.
De Amerikaanse koper heeft keus uit een 3.8 en een 4.0 V6, die respectievelijk 198 en 240 pk leveren. Er komt ook een 3.3 V6 met 170 pk die zowel op benzine als op bio-ethanol loopt. Voor de Europese versie wordt een diesel ontwikkeld, maar welke krachtbron dat wordt kan Chrysler nog niet zeggen.