Hier is ie dan! De Camaro Convertible. Het is nog een concept car, maar ook de topless versie van de nieuwe Camaro zal binnen niet al te lange tijd in productie gaan. Vorig jaar onthulde General Motors de Chevrolet Camaro, die in 2008 bij de Amerikaanse dealers zal arriveren.

Hier is ie dan! De Camaro Convertible. Het is nog een concept car, maar ook de topless versie van de nieuwe Camaro zal binnen niet al te lange tijd in productie gaan. Vorig jaar onthulde General Motors de Chevrolet Camaro, die in het najaar van 2008 bij de Amerikaanse dealers zal arriveren. De Convertible kunnen we een jaar later verwachten.

Vorig jaar nog was de Chevrolet Camaro concept car de ster van de show in Detroit. Aanstaande zondag, bij de start van de 2007 Detroit auto show had de open versie die rol voor zich kunnen opeisen, ware het niet dat GM heeft besloten niet alleen alle gegevens maar ook een aantal foto's vrij te geven. De verrassing is er dus af en wie weet wat voor nieuws Detroit nog voor ons in petto heeft?
In de wandelgangen hadden we de afgelopen zomer al gehoord, dat er een open versie van de Camaro op stapel stond, iets wat een logisch vervolg is op de gesloten Camaro, die alom wordt gewaardeerd met zijn hedendaagse styling en zijn details die teruggrijpen naar vroeger.

AutoWeek reed de afgelopen zomer als één van de eersten met de Camaro Concept en kon toen al proeven van de opwinding die zich van de Amerikanen meester zal maken als de nieuwe Camaro op de weg verschijnt. Dat zal ongetwijfeld ook het geval zijn met de Convertible.
De Concept cabrio is gespoten in parelmoer oranje en voorzien van sportieve strepen. Er waren uiteraard enkele wijzigingen nodig om de auto geschikt te maken voor de plaatsing van de canvas kap, zoals te zien is aan de lijst om de voorruit en rond de achterste zitplaatsen. Maar de afmetingen van de auto zijn praktisch identiek aan die van de Camaro Coupé.

De concept car staat op 21-inch wielen vóór en 22-inch wielen achter. En natuurlijk zit er onder de kap een snelle V8-motor, waarschijnlijk de ruim 400 pk sterke versie die is afgeleid van de motor uit de Corvette.

We moeten maar afwachten hoe de productieversie eruit zal gaan zien, maar we verwachten dat hij niet ver af zal zijn van de concept car die Chevrolet nu laat zien. Het interieur is een combinatie van lichte en donkere tinten voor een ruimtelijk effect en de ronde instrumenten in de vierkante behuizing lijkt op het instrumentenpaneel van de Camaro die vorig jaar is onthuld.
We moeten nog een paar dagen geduld hebben voordat we de Camaro Convertible Concept in het echt kunnen zien, maar dat hij net zoveel aandacht zal trekken als zijn gesloten broer, zit er dik in.