In september liet Volkswagen op de Autosalon van Parijs voor het eerst de gefacelifte Touareg zien. Inmiddels zijn ook de prijzen van Volkswagens grootste SUV bekend.

In september liet Volkswagen op de Autosalon van Parijs voor het eerst de gefacelifte Touareg zien. Inmiddels zijn ook de prijzen van Volkswagens grootste SUV bekend.
De prijzen van de vernieuwde Touareg starten bij 59.990 euro. De basisversie van de Volkswagen SUV krijgt een 2,5-liter TDI dieselmotor mee. Wie liever een benzinemotor wil, dient minimaal 66.990 euro op tafel te leggen. Voor dat geld biedt Volkswagen de Touareg aan met 3,6-liter V6 motor met 280 pk.
Door een nieuwe voorkant past de gefacelifte Touareg beter tussen de huidige generatie modellen. Er is een nieuwe grille en de motorkap is opnieuw getekend. Dat geldt ook voor de voorbumper, spiegels en koplampen. Aan de achterzijde zijn er eveneens nieuwe lampen, een spoiler, vernieuwde bumpers en uitlaatpijpen. In totaal is de Touareg op 2.300 punten gewijzigd.
Een technische noviteit aan de Touareg is het ABSPlus-systeem dat de remweg van de auto op het onverhard met twintig procent vermindert. Het verbeterde ESP-systeem zorgt er onder meer voor dat de vernieuwde Touareg minder snel omver rolt en beter remt in de regen. Daarnaast is er een adaptieve cruise control waarmee de auto onder meer zelf afstand bewaart tot zijn voorganger. Ook is er een systeem aan boord dat in penibele situaties al zelf het remsysteem 'op scherp' zet. Ook bij het inhalen helpt de Touareg. Wanneer er bij het wisselen van baan auto's te dicht in de buurt van de SUV zijn, wordt de bestuurder middels een signaal in de buitenspiegel gewaarschuwd.
Het motorenaanbod van de Touareg is eveneens gewijzigd. De oude 4,2-liter V8 met een vermogen van 310 pk heeft het veld geruimd ten gunste van een V8 FSI met een vermogen van 350 pk. Verder blijft het motorenpalet gelijk: er is een V6 met 280 pk en de W12 met 450 pk. Ook zijn er weer drie diesels met 174, 225 en 313 pk.
Tenslotte is er een nieuw Highline-pakket beschikbaar. De topuitvoering krijgt onder meer lederen bekleding, een navigatiesysteem, CD-wisselaar en Climatronic mee.
De prijzen van de Touareg zijn als volgt: