Ford prestenteert de Interceptor Concept. Dat is een interpretatie van een vierdeurs variant van de Mustang.

Ford prestenteert de Interceptor Concept. Dat is een interpretatie van een vierdeurs variant van de Mustang.
 
Eerder deden geruchten de ronde dat Fod plannen heeft van ‘Mustang’ een apart merk te maken. Daarbij zou het programma met de klassieke coupé en de cabriolet worden aangevuld met onder meer een vierdeurs en een stationwagen-achtige variant. Hoewel Ford dat nieuws in alle toonaarden heeft ontkend, staat op de autobeurs in Detroit, die over een week van start gaat, toch een studiemodel voor een vierdeurs Mustang.
Volgens de beste Amerikaanse traditie is de concept car van voorzien van een dikke 5,0-liter V8 met een vermogen van 400 pk. De krachtbron is direct afgeleid van een motor van raceauto’s en loopt op bio-ethanol. Natuurlijk is er achterwielaandrijving die zorgt voor de karakteristieke vorm: een lange overhang aan de achterzijde en een korte aan de voorkant. Het studiemodel staat daarnaast op enorme 22 inch wielen.
Binnenin zijn vier kuipstoelen geplaatst die zijn bekleed met dik, zwart leder en voorzien van een stiksel in een contrasterende caramelkleur. Verder zijn de wijzers van de snelheidsmeter en de toerentellen opvallend omdat ze tegenovergesteld van elkaar bewegen.