Canadese ontwerpers hebben het Westfalia-camper concept in een nieuwe jas gestoken. Kamperen was nog nooit zo innovatief.

Canadese ontwerpers hebben het Westfalia-camper concept in een nieuwe jas gestoken. Kamperen was nog nooit zo innovatief.
Het ontwerpteam onder leiding van Alexandre Verdier is losgegaan op de Westfalia hippiecamper uit de jaren '60. De camper nieuwe stijl is voorzien van allerlei moderne snufjes. Op de Caravan Salon in Düsseldorf is dit ontwerp onderscheiden met de Caravaning Design Award 2006-2007.
Het team van Verdier is het meest trots op de Sun Tracker, een zonnepaneel op het dak dat, wanneer de camper staat geparkeerd, middels GPS meedraait met de zon, zodat altijd optimaal energie wordt gewonnen. Daarnaast zorgt een pneumatisch systeem er voor dat wanneer de camper in de kampeerstand staat, naar beneden zakt. Zo wordt de instap vergemakkelijkt en de carrosserie zakt tot op de banden zodat binnenin een optimaal comfort ontstaat.
Verder zit de camper vol slimme vondsten. Zo heeft de schuifdeur aan de passagierskant een uitklapbare trap, zodat het slaapcompartiment op het dak gemakkelijk wordt bereikt. In de passagiersstoel is eveneens een trapje verwerkt om snel boven te kunnen komen. De keuken is draaibaar zodat zowel binnen als buiten kan worden gekookt. Tot slot is de Westfalia van Verdier natuurlijk voorzien van een draadloze internetaansluiting.