Toyota heeft onlangs met de Yaris een nieuwe mijlpaal bereikt: sinds de start van de productie van de kleine Toyota op 31 januari 2001 zijn er één miljoen van de band gerold bij Toyota Motor Manufacturing France. De fabriek heeft een capaciteit van 270.000 auto's

Miljoen

Toyota heeft onlangs met de Yaris een nieuwe mijlpaal bereikt: sinds de start van de productie van de kleine Toyota op 31 januari 2001 zijn er één miljoen van de band gerold bij Toyota Motor Manufacturing France. De fabriek heeft een capaciteit van 270.000 auto's per jaar en er werken 3.950 mensen in drie ploegen.

Verplicht

Het Europese parlement heeft besloten dat vanaf medio 2009 alle nieuwe auto's met dieselmotor moeten zijn uitgerust met een roetfilter. Nieuwe dieselvarianten van bestaande modellen moeten een roetfilter hebben per januari 2011. Door de nieuwe maatregel kunnen de prijzen voor dieseluitvoeringen tot zo'n 1.195 euro stijgen.

Afgeleid

Televisie in de auto is nog geen gemeengoed. Daarom zullen automobilisten weinig last hebben van het wegvallen van het analoge tv-signaal. Voor wie dat wél heeft, is er een oplossing. Het merk Signat heeft een digitale tv-tuner voor de auto. Bij de merken van de Volkswagen Groep en bij Mercedes-Benz kan het systeem op de fabrieksnavigatie worden aangesloten. In ieder geval komt er weer een nieuw aandachtsafleider bij!

Toch hybride

Nissan was aanvankelijk niet van plan een hybride auto op de markt te brengen, maar de Japanners hebben zich nu bedacht en hebben aangekondigd in 2010 met een hybride te komen. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van componenten van Toyota, terwijl Nissan ook zelf aan de slag gaat met de ontwikkeling van hybridetechniek.