Een Chinese SUV voor de prijs van een VW Polo, dat kan toch nooit wat wezen? Dat was ook onze gedachte toen we met de Landwind Fashion gingen rijden. Maar wat blijkt: dat valt helemaal niet tegen!

Een Chinese SUV voor de prijs van een VW Polo, dat kan toch nooit wat wezen? Dat was ook onze gedachte toen we met de Landwind Fashion gingen rijden. Maar wat blijkt: dat valt helemaal niet tegen!
 
Het Chinese Landwind kende in Europa een valse start, toen een eerdere SUV van dit merk door het ijs zakte bij een botsproef van het Duitse ADAC. Met de modernere Fashion, die tussen de 17.000 en 18.000 euro zal kosten, gaat het merk dus in de herkansing.
De Landwind Fashion ziet er elegant uit voor zo’n grote auto, dankzij een ontwerp van het Italiaanse Idea. Het interieur is een aangename verrassing: het zit ergonomisch prima in elkaar. Alleen het afschuwelijke ‘plastic hout’ op de middenconsole is erg jammer.
De 1,6-liter motor met 105 pk krijgt de SUV aardig van zijn plaats. De auto rijdt prettig, alleen de versnellingsbak valt wat tegen.
 
De complete rij-impressie met de Landwind Fashion staat in AutoWeek 50, die op 13 december in de winkels ligt.