Op internet gaan al foto's rond van de nieuwe Mitsubishi Galant. Voorlopig moeten we het nog doen met plaatjes van de Amerikaanse versie. Aan het einde van het volgende jaar.

Op internet gaan al foto's rond van de nieuwe Mitsubishi Lancer. Voorlopig moeten we het nog doen met plaatjes van de Amerikaanse versie. Aan het einde van het volgende jaar.
De nieuwe Mitsubishi Lancer is van een compleet nieuwe generatie. Die is ingeluid met de Concept-X concept car die in 2005 is getoond. Bij het productiemodel zijn de wilde details er af gehaald en blijft er een sedan over die vooral opvalt door zijn haaienmuil. Volgens Mitsubishi doet hij denken aan een straaljager. De auto staat op het platform dat ook wordt gebruikt voor de nieuwe Outlander.
Over de motorisatie van de Europese modellen is nog niets te zeggen. In de Amerikaanse informatie wordt in elk gesproken over een 2,0-liter met 152 pk, maar waarschijnlijk blijft die voorbehouden aan de VS. Ook is een CVT-transmissie voor deze auto beschikbaar.
Mitsubishi hoopt de nieuwe Galant op de AutoRAI te kunnen tonen. Aan het einde van het derde kwartaal van 2007 of het begin van het vierde wordt hij in de showrooms verwacht. Later vandaag volgt meer informatie over de Lancer.