Op donderdag 29 maart opent de AutoRAI 2007 zijn deuren. Het tweejaarlijkse hoogtepunt voor de Nederlandse autoliefhebbers krijgt als thema ? It?s Showtime!?

Op donderdag 29 maart opent de AutoRAI 2007 zijn deuren. Het tweejaarlijkse hoogtepunt voor de Nederlandse autoliefhebbers krijgt als thema ? It?s Showtime!?
Ten opzichte van de vorige editie zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste is natuurlijk het tijdstip waarop het evenement wordt gehouden. Vroeger vond de AutoRAI altijd plaats voor de Autosalon van Genève, met als gevolg dat fabrikanten primeurs vaak voor die show bewaarden.
Dat probleem is nu opgelost: door het opschuiven van de autobeurs naar eind maart zullen de meeste nieuwe auto's van Genève ook in Amsterdam te zien zijn.
Maar er is meer nieuws te melden. Zo is de komende editie van de AutoRAI een dag langer open dan voorheen. Daardoor hoopt de organisatie dit jaar 500.000 bezoekers te trekken, de vorige editie werd door 463.000 mensen bezocht .
Een laatste nieuwtje is de AutoRAI Gold Card. Voor 55 euro kunnen maximaal 7500 mensen op 28 maart, de avond voor het evenement, van 20:00 tot 0:00 uur exclusief de primeurs aanschouwen. Deze kaarten zijn alleen online te bestellen op de site www.ja-ik-ga.nl .
Het tijdschrift GTO is nadrukkelijk op de AutoRAI aanwezig, met het GTOpen-paviljoen. Dit paviljoen draait, de naam verraadt het al enigszins, om roadsters. Het blad toont vier auto?s: de Porsche Carrera GT, Ferrari Daytona, HB Special Edition concept car en een vierde, zeer bijzondere klassieker waarvan de identiteit pas later wordt prijsgegeven.
Een ander interessant paviljoen is van Natuur en Milieu. Deze organisatie heeft de drie technische universiteiten (Delft, Twente en Eindhoven) gevraagd hun visie op ?de auto van 2020? te tonen. De ontwerpen van de studenten zullen voor het eerst te zien zijn op de AutoRAI 2007.
Tot slot ook nog goed nieuws voor de treinliefhebbers en filehaters: door een speciale overeenkomst met de NS is het tijdens AutoRAI (van 27 maart tot en met 9 april) mogelijk om vanaf alle Nederlandse stations voor 15 euro een retourtje naar de autotentoonstelling te kopen.