De nieuwe Lada Kalina is vanaf volgende week te vinden in de Nederlandse showrooms. Voor een dikke 9000 euro gaat 'ie de deur uit.

De nieuwe Lada Kalina is vanaf volgende week te vinden in de Nederlandse showrooms. Voor een dikke 9000 euro gaat ?'ie de deur uit.
 
Om precies te zijn maakt de Kalina de portemonnee 9.290 euro lichter. De Dacia Logan, een toch wel vergelijkbare basisauto, kost 8.495 euro. Maar goed, het pakket van de Kalina is wel wat uitgebreider. Zo krijgt hij standaard bijvoorbeeld centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen voor en stuurbekrachtiging. Dit zit allemaal niet in de basisuitrusting van de telg van Renaults budgetmerk.
Alle Kalina's, ook de hatchback en stationwagon die later naar ons land komen, krijgen een 1,6-liter motor met 81 pk onder de kap. Directeur van Lada Holland, Roelof Noordman, heeft vertrouwen in het nieuwe model: "Met twee aanvullende modelvarianten op komst en een uitgebreid en vernieuwd dealernetwerk met veertig vestigingen ben ik er van overtuigd dat Lada Nederland aan de vooravond van een nieuwe start staat." We zullen zien.