Opel-specialist Steinmetz toont maar liefst drie primeurs op de Motorshow in Essen. Het gaat om de P.Gasus, Corsa D en Astra Twin Top.

Opel-specialist Steinmetz toont maar liefst drie primeurs op de Motorshow in Essen. Het gaat om de P.Gasus, Corsa D en Astra Twin Top.
 
De eerste creatie is P.Gasus, gebaseerd op de Opel Astra OPC. Er zijn veel aanpassingen verricht om, zoals de naam al een klein beetje aangeeft, maximale prestaties bij de montage van een LPG-tank te leveren.
De cijfers zijn indrukwekkend. Steinmetz weet 285 pk uit de 2,0-liter turbomotor te persen. Zoveel vermogen op de voorwielen is natuurlijk vragen om moeilijkheden, maar gelukkig heeft Steinmetz een sperdifferentieel en racedempers gemonteerd om al het pk-geweld in goede banen te leiden. Spoilers en speciale wielen maken het exterieur af. Het interieur wordt verfraaid met aluminium onderdelen en Recaro kuipstoelen.
Steinmetz kietelde ook de Opel Corsa met dieselmotor. Hier gaat het niet zozeer om forse vermogenswinst, maar meer om het weggedrag en het uiterlijk van de kleine Opel. Zo helpt een sportuitlaat de auto aan een dieper geluid. Een speciaal veersysteem geeft de Corsa volgens de tuner grotere veiligheidsmarges bij sportief rijden. Net als bij de P.Gasus kunnen het in- en exterieur op verschillende manieren worden verfraaid.
Tot slot ontwikkelde Steinmetz een pakket voor de Astra Twin Top. Het pakket is in grote lijnen gelijk aan dat voor de Corsa D, dus de nadruk ligt op verbetering van het weggedrag en de uiterlijke verfraaiingen, zoals spoilers en speciale interieurelementen. Overigens kan opvoeren ook: door tuning kan Steinmetz 175 pk uit de 1.9 CDTI dieselmotor halen.